Tak, chodzi o to samo. Musisz podjechać do jakiegoś tunera, który dopasuje Twój program do nowych wtryskow.
Nie gaśnie oświetlenie wnętrza
Zwiń
X
-
Nie gaśnie oświetlenie wnętrza
Witajcie posiadam Skoda Octavia 2001 kombi Elegance, od pewnego czasu nie działało w moim aucie: sygnalizacja załączonych świateł, lampka w drzwiach kierowcy, nie gasło oświetlenie wnętrza, a po 3 minutach od zamknięcia auta na pilota załączał się alarm.
Znajomi mi doradzili kupno nowego zamka drzwi kierowcy.
Wczoraj zamontowałem i co stwierdzam:
Działa sygnalizacja załączonych świateł, lampka drzwi świeci, ale nadal nie gaśnie oświetlenie wnętrza, i alarm nadal się załancza. Drzwi przednie od pasażera chyba działają dobrze bo lampka w drzwiach świeci.
Pomóżcie co to jeszcze może być albo jak sprawdzić inne rzeczy co maja na to wpływ.
Pozdrawiam adamscoolTa Skodzinka twarda była!!!
1,9 TDI 136 z ECUSOFTa
-
-
na 99% masz do wymiany zamek drzwi, auto nie widzi, że masz drzwi otwarte stąd brak sygnału włączonych świateł i brak ośwetlenia. Można także, jeżeli chcesz nieco podłubać (koszt nowego zamka z wymianą to ok450 zł) wymienić sam mikrowłącznik i powinno być ok. Normalnie mikrowłacznik nie wystepuje jako odmienna część w skodzie, ale można go znaleźć. kosz kilkudziesięciu zł.
Komentarz
-
-
Kurynio, jezeli chodzi o moje auto to swiatło we wnatrz nie gasnie wcale musze je wyłączyć tam u gory na konsoli inaczej swieci i swieci.
Jezeli chodzi o 2 odpowiedz co moze byc z tym podłączeniem Radia??
Narazie dzieki za pomoc!!!
[ Dodano: Czw 28 Lut, 08 12:08 ]
Mam jeszcze jedno pytanie może to któreś drzwi z tyłu, czy jeżeli odłączę tą wtyczkę z przewodami która idzie do zamka to system będzie widział to jako dobrą i wtedy będę miał ewidentnie potwierdzone ze te drzwi są zepsute??
8)Ta Skodzinka twarda była!!!
1,9 TDI 136 z ECUSOFTa
Komentarz
-
-
Zamek to nie będzie.
Jeśli w drzwiach kierowcy lampka gaśnie i jest sygnalizacja włączonych świateł, to odpuść sobie drzwi kierowcy i trzeba szukać usterki w innym miejscu.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Ja miałem identyczna sytuacje..i sprawa ktorej sie nie spodziewalem..
Wystarczylo zdemontowac lampke w podsufitce, wuciagnac ten 3 pozycyjny przelacznik, i dokladnie wyczyscic styki. PO zamontowaniu wszystkiego do kupy, usterki BRAK
Tez chcialem w zamku szukac..ale zaczalem od przelacznika, bo drzwi mam wygluszone, wiec musialbym zniszczyc wygluszenie i may na przegrodzie.
Komentarz
-
-
Zrobiłem tak jak kolega Qba82 napisał wyciągnąłem tą lampkę z podsufitki i jednak tam miałem wszystko czyściutkie, ale poszłem do kolegi i u niego sprawdziłem w i działało, wiec wiedziałem, że lampka jest dobra,
Następnie podszedłem do sprawy tak, jeżeli działa przód czyli zamki to może cos z tyłu się dzieje, otwarłem drzwi prawe wyciągnąłem ten wtyk z przelotki i nadal lampka nie gasła, zrobiłem to samo z lewymi jak wtyk wyciągnąłem zaraz zgasła po ściemnieniu wiec sie ucieszyłem i wiedziałem że tam musze szukać, okazało się że przewody w drzwiach są całe poprzełamywane - konkretnie dwa i zaśniedziałe, ide teraz to robić i opisze czy była to sprawa tych kabelków
Pozdrawiam adamscool
[ Dodano: Pią 28 Mar, 08 16:31 ]
Ok kabelki zaizolowane drzwi nadal nie działają czyli chyba to zamek jest uszkodony, co radzicie wymieniać mikro styki??
[ Dodano: Pią 28 Mar, 08 17:11 ]
Jeszcze jedno nie działa mi ta dioda na konsoli licznika ze mam otwarte drzwi czy ciezko jest ja wymienic??Ta Skodzinka twarda była!!!
1,9 TDI 136 z ECUSOFTa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamscoolnie działa mi ta dioda na konsoli licznika ze mam otwarte drzwi czy ciezko jest ja wymienic??
Pewnie problem będzie w instalacji lub siłowniku central zamka.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Aha jeszcze nasuwa mi sie kolejne pytanie na forum passata pisało ze jezeli rozbierze sie tapicerke dojdzie do zamka i bedzie sie widziało ten mikrowyłącznik to można lekko sciągnąć izolacje z tych kabelków z mikrowyłącznika i jezeli po ściągnięciu izolacji zewrzemy te kabelki powinno oświetlenie wnetrza zgasnąc??
Czy jest to prawda ??
Pozdrawiam adamscoolTa Skodzinka twarda była!!!
1,9 TDI 136 z ECUSOFTa
Komentarz
-
Komentarz